O školi

STUDIO STRANIH JEZIKA ELA SOMBOR

Studio stranih jezika ELA već dvadeset četiri godine uspešno izvodi generacije jezičkih učenika u Somboru. Dugu tradiciju uspeha i iskustva u radu sa učenicima svake godine iznova potvrđuje preko dve stotine upisanih polaznika. U Studiju ELA se i ove godine možete upisati na kurseve najpopularnijih jezika u svetu: engleski, nemački, francuski, italijanski, ruski, portugalski ili srpski za strance.

U saradnji sa akreditovanim centrima za polaganje međunarodnih jezičkih ispita – British Council, Excalibur Exam Centre i Goethe Institut – Studio stranih jezika ELA priprema i izvodi učenike na polaganje Cambridge, TOEFL i Goethe ispita. Pored redovnih jezičkih kurseva, Studio ELA nudi i intenzivne letnje kurseve za engleski, italijanski i nemački jezik .

Uz tim profesionalnih, vedrih i kreativnih predavača i gostiju iz zemalja različitih govornih područja, Studio ELA se trudi da stvori podsticajnu atmosferu za učenje jezika i jezičkih kultura.

Pored savremeno opremljenih i prostranih učionica za rad, polaznici kurseva mogu da koriste i bogatu biblioteku sa preko tri hiljade naslova na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Kao deo vannastavnog programa organizuju se filmske večeri, književni konkursi, javni razgovori o književnosti i kulturi, i gostovanja zanimljivih govornika iz različitih zemalja. Pored učenja jezičkih veština i konkretnih priprema za ispit, učenici dobijaju šire obrazovanje koje će im probuditi radoznalost za daljim radom u jezičkoj kulturi koja ih zanima. S tim u vezi je i ideja Studija ELA o motivisanju učenika za društvenu odgovornost koja se kroz interaktivne časove jezika i vannastavne aktivnosti promoviše kao poželjan model ponašanja.

Polaznici škole posredno uče o očuvanju životne sredine – uz obavezno recikliranje organizuju se i ekskurzije u prirodnim rezervatima u okolini Sombora.

Studio stranih jezika ELA sponzoriše lokalne sportske klubove, omladinske nevladine organizacije i ostale građanske inicijative, u cilju promovisanja učenja jezika i obrazovanja kao temelja slobodnog i odgovornog društva.

Studio stranih jezika ELA Sombor otvara vrata za svakoga, bilo da želite da se spremite za jezički ispit, da iz hobija učite neki od manje zastupljenih jezika, ili da svoje dete upišete u jedinstvenu školu stranih jezika.

Prepustite se čarima učenja stranih jezika uz Studio stranih jezika ELA!