Predavači

ALEKSANDRA STOJKOV, MSc

Direktor i profesor engleskog jezika i književnosti


Rođena u Somboru 1986., osnovnu školu završila u Italiji, a tokom gimnazijalskih dana bila stipendista Američke vlade na razmeni studenata u SAD. Po završetku osnovnih studija na Filološkom Fakultetu u Beogradu, smer Engleski jezik i književnost, putovala i edukovala se u Engleskoj, Americi i Indiji. Završila master studije po programu Middlesex univerziteta iz Londona na Fakultetu Organizacionih Nauka, smer Medjunarodni biznis i menadžment. Uspešno vodi Studio stranih jezika ELA u Somboru od 2009. godine i kroz školu se bavi društveno odgovornim poslovanjem i održivim razvojem, pomažući lokalnu zajednicu, organizacije i zdrave inicijative. Kao profesor engleskog, priprema đake za Cambridge i TOEFL ispite. Uživa u radu sa osnovcima i srednjoškolcima razvijajući im kreativan i kritičan način razmišljanja. Živela i radila u Barseloni kao marketing menadžer za startup kompaniju. Idejni tvorac Kampa Zelena Priča, radionica usmerenih na razvijanje kreativne, kritičke i ekološke svesti kod dece. Jedan je od pokretača Ciklo Coolture, rekreativnih biciklističkih vožnji. Učestvuje u organizaciji Terminal Music and Arts Festivala. Aktivan je član Društva Podvodnih Aktivnosti Sombor i bavi se podvodnom fotografijom i ekologijom slatkih i slanih voda. Angažovana na različitim projektima kao PR, menadžer, aktivista i marketing savetnik. U slobodno vreme roni, pliva, vozi bicikl, kampuje, druži se, obilazi izložbe, gleda filmove i uživa u životu.

MIRJANA RODIĆ

Nastavnik engleskog jezika i administrativni radnik


Rođena u Somboru.  Davne 1996. počela da radi u Studiu stranih jezika „ELA“. Napravila pauzu u radu od šest meseci zbog odlaska u Ameriku. Po povratku nastavlja svoj rad u „školici“. Pored toga što obožava da radi sa decom od 5-14 godina, takođe obavlja  sve moguće i nemoguće administrativne poslove. Posle 20 godina svoj posao obavlja sa istim entuzijazmom, optimizmom i osmehom jer radi ono što voli. Uživa da provodi vreme sa svojom porodicom i da kuva.

ANA KALINIĆ VAŽIĆ

Profesor engleskog jezika i književnosti


Rođena 1977. u Somboru. Završila Filozofski fakultet u Novom Sadu, katedra za engleski jezik i književnost. Od 2004 – 2009. radila kao stalno zaposlena u Studiju stranih jezika English Language Academy. Od 2009. godine radi kao stalno zaposlena u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru, a u Studiju stranih jezika ELA radi pripreme za Cambridge ispite.

MILOŠ BERBER

Profesor nemačkog jezika


Rođen u Somboru, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju „Veljko Petrović“, studirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, katedra za nemački jezik i književnost. Radio u medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“ u Somboru 2000-01, Gimnaziji i ekonomskoj školi „Jovan Jovanovic Zmaj“ 2005-07, Srednjoj poljoprivredno-prehrambenoj školi u Somboru 2001-2014.godine. U studiju ELA zaposlen od 2011.godine.

KLARA OBERAJTER

Nastavnik mađarskog jezika


Komunikativna, kreativna i vrlo energična u svemu što radi. Po struci je dizajner medija u obrazovanju i verna tome stalno pokušava da razvije nove metode za usvajanje znanja. Rado se bavi dizajnom i projektima koja su vezana za obrazovanje. Svoje slobodno vreme provodi sa porodicom. Moto joj je da mađarski nije nimalo teži od ostalih jezika, samo treba prihvatiti da je drugačiji…

SANJA KNEŽEVIĆ

Profesor norveškog jezika


Rođena 1989. u Karlovcu, u Hrvatskoj. Završila osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Čonoplji, a nakon toga 2008. godine Gimnaziju „Veljko Petrović“ u Somoru, društveno-jezički smer. Po završetku srednje škole odlučuje da upiše Filološki fakultet u Beogradu, katedru za skandinavske jezike i književnost, gde uzima norveški jezik kao primarni. Od diplomiranja 2013.godine radi kao profesor norveškog jezika.

MIRJANA KOMAZEC

Profesor italijanskog jezika


Rođena 1977. godine u Somboru. 1996. godine završila Gimnaziju „Veljko Petrović“ u Somboru, društveno-jezički smer. 2003. Godine diplomirala na katedri za Italijanistiku, na Filološkom fakultetu u Beogradu i stekla zvanje profesora italijanskog jezika i književnosti. Od 2007. godine zaposlena kao nastavnik engleskog i ruskog jezika u OŠ „Petar Kočić“ u Riđici, a od 2010. godine kao profesor italijanskog jezika u SMŠ „Petar Konjović“ u Somboru. Sa manjim prekidima, u školi ELA predaje italijanski jezik od 2004.godine.

OGNJEN ČEBIĆ

Nastavnik engleskog jezika


Rođen u Sarajevu, 1980. Najveći deo detinjstva je proveo u gradu „Bosanskih piramida“, Visokom. U Sombor, tačnije u Čonoplju, se doseljava 1994. godine gde završava osnovnu školu. Srednju školu pohađa u Apatinu, a nakon završetka odlazi nazad u Srpsko Sarajevo na studije. Kao nastavnik engleskog jezika u Studiju stranih jezika ELA radi poslednjih pet godina. Voli knjige, video igrice i pivo, crno.

DEVA HINIĆ

Profesor francuskog jezika


JELENA BILJETINA

Proesor engleskog jezika


Jelena Biljetina, rođena u Somboru jednog vrelog, davnog leta. Engleski jezik i književnost završila je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Od tada je engleskom jeziku podučavala sve uzrasne grupe, a danas najviše radi sa studentima. Živi u Somboru sa svojom porodicom. Voli da gleda „Prijatelje“, da čita i da leti uživa na odmoru.

TANJA NJEGOMIR

Profesor srpskog jezika


KRISTIJAN BAGI

Prevodilac na engleski jezik


I profesionnal make the english into an serbian tekst, also as well, backwards – a serbian to the english, too, also.
Mine motto does: I translates, therefore I been.
Trust in my powers, you dont’ achieve some dissappoinnt. I garantee you it.

SVETLANA KALAJDŽIĆ

Profesor engleskog jezika


Studije završila na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek anglistika. Početak svoje nastavničke karijere započela još u toku studija, kada je radila u privatnoj školici stranih jezika u Novom Sadu. Podučavala predškolce, osnovnoškolce, srednjoškolce kao i starije osobe kojima je bilo potrebno znanje engleskog jezika. Jedan od dražih kurseva joj je svakao priprema osnovnoškolaca za polaganje PET Cambridge ispita.
Već punih pet godina radi kao nastavnica engleskog jezika u osnovnoj školi u Stanišiću, gde predaje đacima od V do VIII razreda. Sa svojim đacima je učestvovala u raznim projektima, a kao omiljeni bi izdvojila projekat pod pokroviteljstvom WWF Austria i WWF Romania pod nazivom“European Schools for a Living Planet“.
Đaci su kojima predaje su učestvovali na raznim takmičenjima, od toga dva republička i osvajali nagrade na opštinskim i okružnim takmičenjima kao i na literarnim konkursima.
Voli svoj posao i sa zadovoljstvom ga obavlja, a najveća satisfakcija joj je videti svoje bivše učenike kao uspešne i obrazovane mlade ljude pune znanja.

GABRIJELA ZAMBO

Profesor ruskog jezika


Привет, добрые люди!
U sebi ima srpske, mađarske i makedonske krvi, ali „jezik njenog života“ je ruski. Rođena u Somboru 1993. Godine, već kao dete je ispoljila želju za učenjem jezika. Smatra da je jezik predivan način da se upozna određena kultura, a ono najlepše što nam je jezik dao je mogućnost umetničkog ispoljavanja kroz književnost. Po prirodi je čehovista i većinu svojih istraživanja je posvetila drami. U budućnosti želi da se okuša u izučavanju norveškog jezika, zbog najlepše reči na koju je do sada naišla ― friluftsliv, koja bi u slobodnom prevodu mogla da označava „život pod otvorenim nebom“. Ako se pitate koja joj je omiljena ruska reč, odlučila se сирень (срп. јоргован).

JAMES IANES

Nastavnik engleskog jezika


MARIJA ŠARAC

Nastavnik italijanskog jezika


Rođena u Somboru 1973. godine. Posle završene Gimnazije (kulturološko – jezički smer), odlazi u Italiju, u Peruđu, gde i završava Akademiju likovnih umetnosti, odsek slikarstvo. Od 1995. godine redovno izlaže na samostalnim i kolektivnim izložbama, ali slikarstvo nije njena jedina strast – tu je i muzika. U preko dvadeset edicija jednog od najvecih evropskih džez festivala, Umbria Jazz-u, bila je član organizacionog tima, kao i na manjim rock festivalima. Veliki je zaljubljenik u putovanja, jezike i enogastronomiju, a sa osrednjim uspehom pokušava da se bavi i baštovanstvom. Posle 23 godine provedene u Italiji, vraća se u Sombor, sa suprugom i Najdivnijim Detetom Na Svetu.

NEBOJŠA STOJILKOVIĆ

Profesor srpskog jezika