Nebojša Stojilković

Profesor srpskog jezika i književnosti

Rođen 1979. godine u Surdulici, a nakon završene osnovne škole i gimnazije u rodnom mestu, diplomira na Filizofskom fakultetu u Nišu sa zvanjem filolog za srpski jezik i književnost.

Posao u školi i učionici započeo kao profesor jezika u Gimnaziji “9. maj” u Nišu, a nakon završetka studija, zaposlio se u Osnovoj školi “Vuk Karadžić” u Surdulici. Potom počinje višegodišnji stalni angažman u OŠ “Ivan G. Kovačić” u Stanišiću te brojne diplome i nagrade na takmičenjima i konkursima sa učenicima. Kompetencije usavršava i radom sa srednjoškolcima u Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, kao i u Gimnaziji “Veljko Petrović” Sombor gde je radio kao profesor jezika i književnosti.
Nekoliko godina kasnije vodi nastavu sa učenicima u dve osnovne škole “Dositej Obradović” i “Nikola Vukićević” u Ravangradu u kojima i danas radi.

Uživa u radu sa decom, omladinom, starijim uzrastom kao i sa strancima koji žele da nauče srpski jezik i ovladaju Vukovim pravilima. Uspešno obučava učenike kroz dugogodišnju pripremnu, dodatnu ili onlajn nastavu (po želji), buduće srednjoškolce i studente za polaganje završnih/prijemnih ispita.

Raduje se budućim poznanstvima, časovima, kontaktima, radionicama, usavršavanjima, interakcijama, putovanjima, kvalitetnoj muzici, kao i dobroj hrani, kuvanju i vinu (crvenom).