Društveno odgovorno poslovanje

Studio stranih jezika ELA je društveno odgovorna kompanija koja stalno teži unapređenju kvaliteta rada, poboljšanju društva i smanjenju ekološkog otiska.

Upisivanjem na kurseve jezika u Studiju ELA, polaznici podržavaju i ulažu u lokalnu zajednicu i životnu sredinu.

Radni prostor

Školica godinama razvija pozitivnu i opuštenu radnu atmosferu, okupljajući decu, mlade i odrasle u prostor u kome se uči, upoznaju novi jezici i kulture, gledaju filmovi, vode debate na različite teme, igraju društvene igre, pišu eseji, čitaju knjige, diskutuje, mesto gde se smišljaju nove ideje, gde se smeje, peva, crta i još mnogo toga. Ideja i koncept rada je da se i profesori i đaci osećaju opušteno, motivisano, ispunjeno i da vide napredak u svom radu.

Lokalna zajednica

Svake školske godine, Studio ELA dodeljuje određen broj stipendija  u vidu besplatnih kurseva jezika kojima podržava višečlane porodice, decu naših profesora, pojedince koji su ostvarili zapažene rezultate, pobednike literarnih i drugih konkursa itd.

Od profita škole se ulaže u lokalnu zajednicu kroz podršku nevladinim organizacijama, klubovima i inicijativama sa dobrim idejama, entuzijazmom, zdravim duhom i od važnosti za civilno društvo. Studio ELA organizuje Konferencije za srednjoškolce u cilju razvijanja svesti o savremenim poslovima, literarne konkurse, konkurse za najlepši balkon Sombora, filmske večeri i različite tipove druženja sa gostima iz različitih delova sveta. U cilju razvijanja kreativne, kritičke i ekološke svesti kod dece, Studio ELA podržava Kamp Zelena Priča kroz ljudske i finansijske resurse.

Životna sredina

U školi su postavljene kutije za odlaganje kartona i papira, koriste se papirne čaše za vodu, štedljive sijalice, grejanje je na struju, a kompletan kancelarijski materijal se skuplja i potom reciklira. U sklopu nastave se gledaju filmovi o ekologiji, recikliranju i alternativnim izvorima energije i organizuju se kreativne radionice za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Jedan od omiljenih projekata koje smo organizovali je „Najlepši balkon“, takmičenje u zelenoj kreativnosti balkona.

Neke od organizacija i manifestacija koje smo podržali i organozovali su:

 • Kamp Zelena Priča, radionice za razvijanje kreativne, kritičke i ekološke svesti kod dece uzrasta 10-13 godina
 • Konferencija za srednjoškolce: IT poslovi i Kreativni poslovi
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=761&v=K3FE-iObxwY&feature=emb_logo 
 • Ciklo COOLtura, nevladina organizacija koja okuplja ljude svih uzrasta i organizuje rekreativne vožnje biciklovima oko Sombora.
 • Dečje Srce, organizacija za poboljšavanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju.
 • Humanitarna organizacija „Radost Deci“, poboljšanje položaja dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.
 • Atletsko Rekreativni Klub Somaraton, stipendije za najbržu Somborku i najbržeg Somborca na Somborskom maratonu.
 • Biciklistički Klub Sombor, podrška međunarodnoj biciklističkoj trkci Trofej Sombora.
 • Terminal Music & Arts Festival, pomoć u organizaciji i produkciji festivala koji se održava svakog leta u Somboru i okuplja umetnike i izvođače iz celog sveta.
 • ELA International, organizovanje programa intenzivnog kursa engleskog jezika na kreativne načine sa maternjim govornicima.
 • Fabrika Coworking and Social Accelerator, stipendija za podršu u radu kao prvom otvorenom coworking prostoru u Somboru.
 • Konkurs za najlepši balkon u Somboru, organizovanje, promocija i stipendije u saradnji sa JKP Zelenilo i medijsku podršku Somborskih novina.
 • Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce „Moj grad za 20 godina“, organizovanje, promocija i stipendije u saradnji sa nastavnicima i direktorima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Zapadno-bačkog okruga.