Povratak u učionicu i nove mere

Ove nedelje smo se vratili u učionice posle 6 meseci online nastave i započeli novu školsku godinu.

Kako bismo bili pažljivi i odgovorni jedni prema drugima, uveli smo osnovne mere zaštite.

Neophodno je da svi po dolasku u školu dezinfikuju ruke, stave čiste maske preko nosa i usta, ali i drže fizičku distancu od 1.5m i izbegavaju fizički kontakt sa drugim đacima i profesorima.

Učionice su ove školske godine prilagođenje novim uslovima rada. Jedan deo učionica ima stolove za po jednog đaka, dok se u drugima smanjio broj mesta za sedenje i povećao razmak između polaznika i profesora. Sve učionice se dezinfikuju i luftiraju po završetku časa i pauza od 15 minuta između časova je neophodna. Molimo Vas da poštujete raspored početka i kraja časova kako bismo izbegavali stvaranje neophodne gužve na hodnicima.

Roditelje koji dovode decu, najljubaznije molimo da ulaze samo za obavljanje administrativnih poslova. Dovoljno je decu dopratiti do vrata škole, a potom ih preuzima profesor. Svesno izbegavamo stvaranje nepotrebnih gužvi na malom i zatvorenom prostoru.

Ukoliko osetite da imate simptome gripa ili Covid-19 virusa, ili ste bili u direktnom kontaktu sa obolelom osobom, molimo Vas da ne dolazite u školu i javite se profesoru. Nadoknada propuštenih časova će se obaviti u dogovoru sa nadležnim profesorom i po važećem Cenovniku za školsku 2020/21. godinu.

Mi smatramo da je bolje sprečiti nego lečiti. 

Hvala svim đacima i profesorima na poverenju i želimo predivnu školsku godinu tokom koje ćete naučiti nove jezike, unaprediti jezik koji već učite, uploviti u druge kulture i steći nova prijateljstva.