Aleksandra Stojkov

Direktorica i menadžerka prevodilačkih projekata

Rođena u Somboru, školovala se, živela i radila u Italiji, Americi, Engleskoj, Indiji i Španiji.

Osnovne studije završila na Filološkom fakultetu u Beogradu kao profesor engleskog jezika i književnosti. Završila dualne master studije iz međunarodnog biznisa i menadžmenta na Middlesex Univerzitetu u Londonu i Fakultetu Organizacionih Nauka pri Univerzitetu u Beogradu. Stručno doškolovavanje imala na Oxford House u Londonu i Institutu za preduzetništvo u Italiji.

Uspešno vodi Studio stranih jezika ELA u Somboru od 2009. godine i kroz školu se bavi društveno odgovornim poslovanjem i održivim razvojem, podržavajući lokalnu zajednicu, organizacije i zdrave inicijative.

Radi kao menadžerka na prevodilačkim projektima i sarađuje sa prevodiocima i kompanijama širom sveta.

Kao profesorka engleskog jezika i književnosti radi sa mladim i entuzijastičnim đacima koje uspešno priprema za Cambridge, TOEFL i prijemne ispite. Pored opšteg i akademskog engleskog, radi sa IT stručnjacima i zaposlenima u farmaceutskim kompanijama.

Osnovala Kamp Zelena priča i pokrenula Adventure days kao vid edukacije u prirodi sa ciljem razvijanja kreativne, kritičke i ekološke svesti.

Radila kao marketing asistent za startup kompaniju u Barseloni i brend menadžer za Biciklarnik u Somboru.

Deo je tima za produkciju Terminal Music and Arts festivala u Somboru.

Slobodno vreme provodi u prirodi, bavi se jogom, fotografijom, kuvanjem i biciklizmom. Voli različite kulture, putovanja, književnost, savremenu umetnost i pozorište.